خواص تخم آفتاب گردان

روغن بدون پالم و غیر تراریخته یک روغن کم ضرر با خواص منحصر به فردی است که اگر آن را در سبد مواد غذایی روزانه خود قرار دهید، می‌توانید یک سبک و شیوه زندگی سالم برای خود داشته باشید. 


امروزه در بازار روغن‌های مختلف و متنوعی با خواص و مضرات خاص وجود دارند، که هرکدام برای مصارف مختلفی چون پخت و پز، سرخ کردن و… استفاده می‌شوند. در این مقاله می‌خواهیم شما را با روغن بدون پالم و غیر تراریخته آشنا کنیم، پس بهتر است ابتدا با روغن پالم و مزایا و معایب آن آشنا شوید تا برایتان مشخص شود که روغن بدون پالم بهتر است یا روغن پالم؟!

روغن پالم چیست؟

این روغن از میوه درخت نخل تهیه می‌شود، روغنی بی بو و بی رنگ است که برخلاف سایر روغن‌ها طعم مواد غذایی را از بین نخواهد برد و مدت زمان نگهداری طولانی‌تری نسبت به روغن‌های دیگر دارد. می‌توان گفت بزرگترین تولید کننده و صادر کننده روغن پالم در سراسر جهان کشور مالزی است، کشور مالزی تنها کشوری است که این روغن را به عنوان روغن بدون کلسترول به کشورهای آفریقایی صادر می‌‌کند. کشورهای آفریقایی و کشورهای آسیایی هم از این روغن در پخت و پز و آشپزی خود استفاده می‌کنند. بعد از کشور مالزی ۴۲کشور دیگر در رتبه‌های بعدی در حال تولید روغن پالم هستند.

در رده‌بندی جهانی، روغن پالم را به عنوان روغنی که درصد بالایی چربی اشباع شده دارد در رده‌های آخر قرار داده‌اند.

روغن پالم همانند سایر روغن‌ها از اسیدهای چرب و گلیسرول ساخته شده است. بر خلاف تمام چربی ها، اسیدهای چرب اشباع بسیاری دارد، به همین دلیل است که این روغن‌ها در دمای اتاق به صورت جامد هستند. جالب است بدانید که اسم روغن پالم از اسید چرب اشباع c16 یالمتیک اسید گرفته‌اند.


روغن پالم و روغن هسته پالم دو روغن کاملا متفاوت و جدا هستند که هر کدام به روش مختلفی تهیه و عصاره‌گیری می‌شوند.

طرز تهیه روغن پالم به‌ اینگونه است که میوه نخل را ابتدا از پوسته آن خارج می‌کنند، سپس تحت فشار مستقیم قرار می‌دهند تا عصاره موجود در آن خارج شود، اما روغن هسته پالم کمی متفاوت تر از روغن پالم است و با تحت فشار قرار دادن هسته داخلی میوه، عصاره آن را خارج می‌کنند.

یک از دانه‌های روغنی که به وفور در طب سنتی استفاده می‌شود تخم آفتابگردان است و اصلی‌ترین دلیل آن خواص درمانی علی الخصوص خواص تخم آفتابگردان برای کبد است که در این دانه روغنی نهفته است و در بسیاری از رژیم‌های غذایی و برنامه‌های تغذیه‌ای از این دانه مقوی نیز استفاده می‎شود. دانه‌های روغنی آفتابگردان همانند سایر مغزها و تخمه‌ها دارای ارزش غذایی بسیار بالایی بوده و فواید بسیاری برای پوست، مو و بدن دارد اما مانند هر ماده غذایی دیگری مصرف بیش از حد آن هم ممکن است آسیب‌هایی را به بدن وارد کند، پس رعایت تعادل در مصرف آن امری بسیار ضروری محسوب می‌شود.

تخمه آفتابگردان سرشار از مواد مغذی و معدنی چون فیبر، اسید آمینه، اسید لینولئیک، تیامین، مس، آهن، فسفر، سلنیوم و ویتامین‌هایی چون E_ B1_ B5 بوده است. از طرفی آنتی اکسیدان موجود در این دانه رادیکال‌های آزاد بدن را از بین می‌برد و از ابتلا فرد به بیماری سرطان جلوگیری خواهد کرد.


عطاری آنلاین ویترین‌فود این دانه‌های روغنی را با بهترین کیفیت در اختیارتان قرار خواهد داد.

دانه روغنی آفتابگردان

به طور کلی در هر ۱۰ گرم تخم آفتابگردان حدود ۵۷ کالری، ۳ گرم کربوهیدرات، ۲۴ گرم چربی، ۱ گرم فیبر، ۲ گرم پروتئین و ویتامین‌ها وجود دارد. اسید فولیک(یک ویتامین) و سلنیوم(یک ماده معدنی) برای بدن بسیار مفید است، هرکدام از آن‌ها فواید مخصوص به خود را دارند. سلنیوم از سلول‎های بدن در برابر عوامل آسیب‌زننده حفاظت می‌کند و اسید فولیک هم باعث تشکیل سلول‌های جدید در بدن خواهد شد. از طرفی میزان مورد نیاز این دو ماده در بدن زنان و مردان متفاوت است. بدن مردان به ۱۲ درصد اسید فولیک و ۲۴ درصد سلنیوم نیاز دارد در صورتی که بدن زنان تنها به ۳۱ درصد سلنیوم و ۱۷ درصد اسید فولیک نیاز پیدا می‌کند.


چرا نباید بیش از حد از دانه روغنی آفتابگردان استفاده کرد؟

همانطور که قبل‌تر گفتیم؛ تخم آفتابگردان دارای ارزش غذایی و خواص درمانی و خوراکی بسیار بالایی است، اما به دلیل چربی بالایی که دارد مصرف بیش از حد آن باعث افزایش وزن و کلسترول خون خواهد شد. کبد ایده‌آل‌ترین مقدار برای هر فرد در طول شبانه روز حدود ۲۸ گرم است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد